Kleinvee Fokkerij en Pension
Hamsters

Korte informatie over onze hamsters:

Jonge dieren
Wij hebben voornamelijk jonge dieren zitten, tussen de 4-6 weken zijn de jonge hamsters. Dit is de beste leeftijd om de hamsters te laten verhuizen.

Handtam
De hamsters zijn sinds dat ze hun ogen open hebben al in handen gehouden, hierdoor zijn ze gewend aan mensen handen!

Verschillende soorten
Er zitten voornamelijk Russische dwerghamsters en goudhamsters. In verschillende kleuren en vachtstructuren.

Beide geslachten
Wij bieden mannelijke hamsters en vrouwelijke hamsters aan.

Goede karakters
De hamsters zijn erg nieuwsgierig, rustig, maar ook ondernemend! Elke hamster heeft zijn eigen karakter, maar over het algemeen zien wij dit veel bij onze hamsters terug komen.

Gezonde dieren Voordat de dieren met u mee gaan, doen wij altijd nog de laatste gezondheidscheck!

(Up to date) Wij hebben op het moment jonge hamsters zitten die meteen met u mee mogen!

Wanneer komt u langs?

Starterspakket Russische dwerghamster (€39,99)
Starterspakket Goudhamster (€59,99)

Deze soorten russische dwerghamsters hebben wij:

Deze soorten goudhamsters hebben wij:

Meer informatie over het houden van hamsters:

Hoe verzorg ik mijn hamster?

Wij vinden het belangrijk dat u goed advies krijgt over het aanschaffen, en het houden van uw nieuwe hamster! Overal wordt wat anders verteld, maar wat klopt nu?
Het advies is om 1 betrouwbare bron aan te houden waar u uw advies vandaan haalt hoe u uw dieren moet verzorgen. Bij voorkeur degene waar u de dieren vandaan heeft.

Alles wat wij vertellen is jaren lang eigen ervaring! 

Hieronder vertellen wij hoe u het beste uw hamster kunt verzorgen. Heeft u vragen, of liever samen uw situatie bespreken?
Neem gerust contact met ons op! Dan helpen wij u graag aan het juiste advies en de benodigdheden en natuurlijk de hamster!

“Wat zijn ze nieuwsgierig! En ook al zo tam!”

Klanten wanneer ze onze hamsters voor het eerst in de hand houden

Neem Contact Op

Syrische hamster (goudhamster) of Russische dwerghamster?

Er zijn meerdere soorten hamsters, de meest gehouden hamstersoorten zijn de Syrische hamster (ook wel goudhamster genoemd) en de Russische dwerghamster. Beide hamstersoorten hebben wij met regelmaat zitten.

De Syrische hamster is een grotere hamstersoort, deze kan maximaal 16 centimeter worden. Een Syrische hamster is wat minder snel als de Russische dwerghamster, maar over het algemeen wel minder actief. Is dit wel minimaal. De Syrische hamster is er in meerdere kleuren, en er zijn ook langharige Syrische hamsters.

De Russische dwerghamster is een kleinere hamster, ook snellere hamster dan de goudhamster. De Russische dwerghamster is een wat actievere hamster dan de goudhamster. Beide hamstersoorten kunnen prima gehanteerd worden en zijn leuk om te houden als huisdier!

De Russische dwerghamster hebben wij in een paar kleuren, grijs, pearl, bleu, mandarijn, zwart, zwart schimmel en bont varianten.

Wanneer zijn hamsters actief?
Hamsters zijn schemer/nachtdieren dat wilt zeggen dat ze niet altijd overdag actief zijn. Maar meer wanneer het donker begint te worden of het nacht is.

Wanneer zijn hamsters actief?
Hamsters zijn schemer/nachtdieren dat wilt zeggen dat ze niet altijd overdag actief zijn. Maar meer wanneer het donker begint te worden of het nacht is.

Hoe moet ik een hamster huisvesten?
Goudhamsters en Russische dwerghamsters zijn strikt solitair; huisvest hen nooit met een soortgenoot want ze zullen gaan vechten. Andere dwerghamsters leven in de natuur soms in groepjes, in gevangenschap gaat dat goed mits de kooi groot genoeg is. Het kan altijd fout gaan.

Kies een verblijf van tenminste 60 x 40 cm voor dwerghamsters en 80 x 40 cm voor Syrische hamsters. U kunt een glazen bak nemen of een traliekooi met diepe onderbak waar voldoende strooisel in kan. De tralies moeten dicht op elkaar staan. Het materiaal moet bestand zijn tegen knagen.

Bodem: hamsters houden van graven, dus neem een bodem waar ze in kunnen graven. Ook moet de bodem stofvrij en goed opnemend zijn. De beste bodembedekking om te gebruiken is cotton clean. Deze bodembedekking is stofvrij en goed opnemend! Wanneer u een laag van ongeveer 3 centimeter neerlegd, zal de hamster ook goed kunnen graven. Eventueel bij ons te bestellen of op te halen!

Inrichting: zorg voor een slaaphuisje, drinkbakje en voerbakje. Geef nestmateriaal zoals hooi of tissues. Gebruik geen hamsterwatten van katoen of synthetisch materiaal en geen materiaal waar draden vanaf komen, dat is gevaarlijk.

Hamsters zijn vaak zindelijk, zet in hun toilethoek een laag bakje neer als u de kooi gemakkelijker wilt schoonmaken.

Kies een looprad zonder spijlen en met een dicht loopvlak en één gesloten zijkant. Het moet zo groot zijn dat de hamster niet krom loopt of steeds omhoog moet kijken.
Voor een goudhamster is dat 30 centimeter, en een russische dwerghamster 17 centimeter.
Ook is het mogelijk om een renschrijf neer te zetten in de kooi, net wat u zelf wilt.

Een looprad en een renschrijf is te bestellen of op te halen bij ons!

Zet het verblijf niet bij een radiator, geluidsapparatuur, in de zon of op de tocht.

Hoe moet ik een hamster verzorgen?                                                           Geef dagelijks schoon water en voer, haal voedselrestjes weg en verschoon het toilethoekje. Maak wekelijks het hok schoon, na een aantal keer schoonmaken is het goed om het hok te ontsmetten.

Laat de hamster met rust als hij slaapt, anders kan hij bijten. Wilt u hem oppakken, schep hem dan voorzichtig op met uw handen en let op dat hij niet kan vallen.

Dwerghamsters, vooral de Roborovski’s, zijn snel; laat ze niet door kleine onervaren kinderen oppakken. Langharige hamsters kunnen af en toe gekamd moeten worden.

Laat kinderen nooit alleen met de hamster!

Wat eet de hamster?                                         De hamster heeft zowel plantaardig als dierlijk voer nodig. Geef speciaal hamstervoer, geen combinatie van voedingen. Een de hamster langzaam aan nieuwe groenten zodat hij geen darmproblemen krijgt. Wees spaarzaam met extraatjes.

Zorg voor hooi en knaagtakken van wilg, hazelaar of fruitbomen. Geef geen knaagsteen, daarmee krijgt de hamster snel teveel mineralen binnen.

Gezondheid en ziekte: Goede voeding, hygiëne, beweging en weinig stress zijn belangrijk voor de gezondheid van de hamster. Veelvoorkomende aandoeningen zijn diarree, gebitsproblemen en luchtwegproblemen. Ook suikerziekte komt voor. Sloomheid, slechte eetlust, afwijkende ontlasting, veel drinken of een slechte vacht zijn tekenen van ziekte. Let op: een hamster kan hamsteren zonder te eten, en dan is zijn voerbakje toch leeg.

Voordat wij uw dier meegeven, controleren wij altijd of het dier helemaal gezond is!

Aanschaf en kosten: Kijk bij aanschaf goed of de hamster schoon en levendig is en stevige ontlasting heeft. Eenmalige kosten: de hamster, een hok met inrichting.

Terugkerende kosten: voer (droogvoer, groente, hooi), bodembedekking, dierenartskosten.

Heeft u vragen over het houden van een hamster? Of interesse in een hamster? Mail ons of bel ons ( 0620961288 ) om een reservering te maken.
Ook alle basis benodigdheden hebben wij voor uw hamster!

Schuiven naar boven